tuinenvanmariahoeve lookatie364 kunstpost

De Tuinen van Mariahoeve

DUURZAME SAMENTUINEN VOOR BEWONERS Logo_Tuinen_van_Mariahoeve lookatie364 kunstpost

De Tuinen van Mariahoeve wil mensen bewuster maken van hun omgeving en hen laten nadenken om de eigen leefomgeving zo prettig mogelijk te maken. De moestuin De Mariahof in Wijkpark De Horst is hierbij het kloppende hart. Door middel van moes- en vlindertuinen wil de stichting een bijdrage leveren aan bewustwording van en educatie over duurzaamheid. Duurzaam gebruik van de openbare ruimte, verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leefomgeving, schonere lucht, gezonder én gevarieerder voedsel en, niet te vergeten, sociale contacten.

Daarnaast bieden De Tuinen cursussen en activiteiten aan waarin buurt bewoners kunnen leren om onder andere zelf compost te maken (door gft-afval om te zetten in voedzame potgrond), tuinieren op je balkon en andere kleine ruimtes maar ook door inzicht te geven in de kringloop economie (productie en hergebruik van duur-zame goederen). Doel is vooral informeren en enthousiasmeren.

De stichting wil vooral laten zien dat duurzaamheid niet duur en ingewikkeld hoeft te zijn, en dat het leuk is om bewuster met je eigen leefomgeving om te gaan.

LOOkatie364 → Atelier 1.15