WIE WAT WAAR is LOOKATIE364?

lookatie364 kunstpost ingang het kleine loo 364 winkelcentrum mariahoeve

Waar vind ik LOOkatie364?

LOOkatie364 is gevestigd in het voormalige Stadsdeelkantoor Haagse Hout aan Het Kleine Loo 364 in Den Haag. LOOkatie364 heeft aan de straat de galerie maar het grootste deel ligt op de 1e etage boven Blokker tot aan Kapsalon Léon Zuidgeest. De voordeur van LOOkatie364 ligt aan Het Kleine LOO, aan de BUITENKANT van Winkelcentrum Mariahoeve bij de tramhalte van lijn 6 en de kruising met het Vlamenburg. Onze voordeur ligt op ca. 25 meter links van de hoofdingang van het Winkelcentrum (tegenover de tramhalte), rechts naast de ACHTERKANT van Blokker. LOOkatie364 is te herkennen aan de galerie op de parterre met het logo van ‘Hou van je Huis’ op het raam. Voor de deur staan 2 beachvlaggen met ons logo. Onze voordeur is beletterd met ons logo. Mocht je het niet kunnen vinden: bel 06-4617 7784. Dan loodsen we je telefonisch binnen.

Hoe is LOOkatie364 ontstaan?

Stichting KunstPost huurt sinds 1 juni 2017 dit pand met als doel om hier kunst zichtbaar te maken, kunstenaars een werkplek te bieden, buurtinitiatief de kans te geven zich te ontwikkelen en ook om sociale ondernemingen een plek te bieden. Voorwaarde is wel dat alle initiatieven die in LOOkatie364 gevestigd zijn iets toevoegen aan de wijk Mariahoeve en aan Stadsdeel Haagse Hout. Stichting KunstPost heeft zich er sterk voor gemaakt om van dit vergane pand weer een plek te maken waar je graag komt, waar je graag wilt zijn en vooral waar je de rust hebt om aan je projecten te werken, te kunnen vergaderen of op een andere manier kan samen komen.

Van 2005 – 2014 stond dit pand leeg. Daarna heeft de Gemeente Den Haag, Stadsdeel Haagse Hout dit pand wederom van 2014-2017 gehuurd om hier een project voor langdurig werklozen een basis in de wijk te geven: Mariahoeve WERKT! Omdat het pand meer ruimten had, dan dit project nodig had, hebben zich na verloop van tijd meer projecten in dit pand genesteld. Toen KunstPost het pand in juni 2017 van het Stadsdeel overnam, hebben zij het grondig opgeknapt om het leven terug te brengen en dat het pand aansloot op de wensen van de gebruikers.

Op 15 april 2018 heeft de Wethouder van Cultuur, de heer Joris Wijsmuller, LOOkatie364 feestelijk geopend. Peter George d’Angelino Tap exposeerde zijn werk in de galerie en vergaderkamer tijdens deze opening. Hans Spinnler, trapte af door als eerste in onze nieuwe galerie te exposeren.

LOOkatie364 biedt ruimte aan zowel creatieve als ook maatschappelijke initiatieven. Maar er is meer. Ook ‘Hou van je Huis’, onderdeel van de Gemeente om Mariahoeve te helpen bij de energietransitie, heeft hier een vaste plek. Heb je vragen over de energietransitie en het verduurzamen van je huis? Je kunt ervoor terecht in LOOkatie364! En er is veel meer te vinden!

Loop gerust eens binnen voor de wisselende exposities, boek de lichte en ruime vergaderruimte, ben je op zoek naar Nederlandse taallessen voor anderstaligen, muzieklessen, tekenlessen in natuurtekenen, wil je leren vilten of spinnen? Ook dan ben je op LOOkatie364 aan het juiste adres. Stichting Vrolijk Werk begeleidt vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt om via het werken met wol weer terug te keren in het arbeidsproces. Meer weten? kijk dan HIER.

Wie is Stichting KunstPost?
LOOkatie364 is een initiatief van Stichting KunstPost. KunstPost is in 2008 opgericht om kunst in en uit stadsdeel Haagse Hout zichtbaar te maken en een eigen plek te bieden. Dit doen ze door kunstenaars atelierruimte te bieden, het werk van de aangesloten kunstenaars op verschillende manieren zichtbaar te maken en door het organiseren van (culturele en leefbaarheids)projecten in de wijk Mariahoeve, zoals de Open Atelierroute en het Kamermuziekfestival Haagse Hout. Daarnaast is KunstPost partner in verschillende (culturele) projecten in stadsdeel Haagse Hout.
Wat heeft LOOkatie364 mij te bieden?

Ben je op zoek naar een inspirerende plek voor je eigen organisatie, activiteit, project, verjaardag, of…..? LOOkatie364 biedt je de ruimte! Onze vergaderkamer en workshopruimte zijn per uur te huur. Ook onze galerie en yogastudio zijn te huur. Weten wat de kosten zijn? kijk dan HIER. Onze super coole BiosBike is net als onze Vergaderbakfiets een eye-catcher op elke event. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op

scoll verder voor meer info…

Ons aanbod

Atelierruimte

voor kunstenaars


Expositieruimte

om jouw werk zichtbaar te maken


Workshopruimte

voor 10 tot 14 personen aan tafel


Werkplekken

voor sociaal/maatschappelijke initiatieven


Vergaderruimte

voor groepen tot  ca. 50 personen aan tafel en max. 70 tot 80 personen in theater opstelling


Yogastudio

voor groepen tot  ca. 15 personen


 

In onze expositieruimte maken we kunst zichtbaar van bij KunstPost aangesloten kunstenaars en van mensen die deze ruimte huren. Daarnaast maken we ook werk zichtbaar van buurtgerichte projecten zoals dat van leerlingen van basis-scholen die deelnamen aan een KunstPost Educatieproject. 

We laten u graag zien welke mogelijkheden LOOkatie364 u te bieden heeft!

Hieronder meer informatie in onze algemene folder.